10 İç Mimarlık Öğrencisi Tipi

Mayıs 31, 2021

 Mimarlık öğrencilerinin çok ortak noktaları var.Kahve ile uzun süreli bir ilişkiyi paylaşıyoruz.Maket yapımı için rastgele karton kutuları toplamak için içgüdüsel bir dürtü paylaşıyoruz.Zamanla “evden uzakta" ​​evimiz olan bir üniversite stüdyosunu paylaşıyoruz.Ancak, diğer mimarlık öğrenci türlerini tanıdıkça, mimarlık stüdyosunun on farklı, ama sevimli karakterli bir mikro topluma ev sahipliği yaptığını öğreniyoruz.




Öğrenci





1.10 Parmağında 10 Marifet 

Böyle öğrenci tipleri en çok kıskanılan tiplerdir.İyi maket yapar.Çizimleri,tasarımları iyidir.Projeden rahat geçer.Artı üstüne birde sevgilisi vardır.Kısaca bu tipler her bir durum için hazır.Tıpkı bir bordo bereli gibi.


mimar-olmak

2.Not İçin Koşanlar

Not için koşan öğrenci tipi, çalışmalarını bir hoca sundukça daha fazla şüpheciliğin duvarlarını yıkma olasılıklarının daha yüksek olduğuna inanmaktadır. Zaman zaman sinir bozucu olabilir, ancak yardım edemez ama altı hafta boyunca aynı süreç modelini sergilediği için hayranlık uyandırıyor.

3.Devamsızlığı Olmayanlar

Bir diğer mimarlık öğrenci tipi olan devamsızlığı olmayan öğrenci tipi, her türlü derste, hava durumu ne olursa olsun, bir ön koltukta yer alır.Önde gelen portföy tarihleriyle bile, bu özel öğrenci stresli meslektaşları için yalnız bir temsilci olarak hareket eder ve bu nedenle değerli bir iletişim noktasıdır.


tony-stark-gif


4.Daima Soru Soran

Daima soru soran öğrenci tipi genellikle "devamsızlığı olmayan" öğrencisinin yanında oturur.İki saatlik bir konuşmada, yardımcı olamazlar, ancak hoca ile derinlemesine, yansıtıcı bir diyalog oluşturmadan önce dersin son dakikasına kadar bekleyiniz.Dersin uzaması muhtemeldir ama herkesin öğle yemeği ve kahve kuyruğunu yenme umutlarını öldürür bu tipler.

5.Her Zaman Devamsız 

Her zaman devamsız öğrenci; tipik olarak, haftada üç gün, yarı zamanlı yeni bir mimarlık derecesinin öncüsüdür.Bu öğrenci hakkında tutarlı bir yokluğu nedeniyle söyleyecek çok şey yok.Aşırı durumlarda, stüdyo boyunca bu öğrencinin sadece “Dövüş Kulübü” tarzında hayal gücüne sahip olduğu söylentileri yayıldı.


6.İnek

Her sınıfın vazgeçilmezi inek öğrenci tipi yükselen bir yıldızdır.Mümkün olduğu kadar mimari dünyayı keşfetme konusundaki kararlılığımız, bilgimiz ve sonsuz sürüşümüze hayranlıkla bakabiliriz.

mimar-kadin

7.Ders Dışı

Çoğu mimarlık öğrencisi için bir gün yirmi dört tam saatten oluşur.Bu nedenle, ders dışı öğrenci, çömlek atölyelerine, origami sınıflarına ve fotoğraf toplumu toplantılarına katılmak için zaman bulduğunda yerini açıklamak zorundadır.Ancak çılgınlığında bir yöntemi vardır, çünkü bu öğrenci her nasılsa bu çıkarları mimari aracılığıyla ifade etmenin bir yolunu bulur.

8.En Yüksek Seviye

Bu öğrenci tipi, vahşi hayal gücü, kaotik program ve tabi ki alternatif tıbbi malzemelerle stüdyodaki Tony Stark'dır.Genç girişimciler, kutu-ofis biletlerini “tüm zamanların en yüksek” seviyesindeki eleştirmenlerine satabiliyorlardı. Bu, profesörlerin uçan uçak gemisi fikrine nasıl tepki vereceğine dair ilgi çekicidir.


9.Yardımsever

Yardımsever öğrenci tipi arkadaşlarının düşük puan almasın diye fırsat bulduğu her durumda yardım eder.Fakat her öğrencinin aynı puanı aldığını farkettiğinde gözlemci bir öğrenci olur.

10.Fikir Çalan

Son mimarlık öğrenci tipi fikir çalan öğrenci tipi, her zaman yardıma muhtaç öğrencinin uzak bir akrabasıdır.Fikir çalan sadece görevlerini başkalarına devretmez, tüm tasarım sürecinin dış kaynaklarından yararlanır.Sonuçta, herkesin fikirlerinin azami başarıya ulaşmaya benziyor.Bu da sadece sinir bozucu değil, çoğu zaman da inandırıcı değil.Sadece sizin marifetinizi iltifat etme yollarının olduğunu varsayabiliriz.

Benzer Yazılar:

1 yorum