En İdeal Ev Planı İçin 5 Öneri

Aralık 26, 2020

    Yeni ev almak  günümüz de üzerinde çok düşünülüp zor karar verilen bir konudur. Zor olmasının birçok farklı nedeni var. Ancak, "kullanışlı bir ev nasıl olmalıdır?" sorusuna cevap arayacağız. Tapu işlemleri, gerekli evraklar, kira sözleşmesinin gerekliliği gibi sıkıcı konulardan bahsetmeyeceğim. Planından yola çıkarak olması gerekeni inceleyeceğiz. Çok uzatmadan konuya geçelim. Peki "ideal ev"  tasarımı nasıl olmalı?


1.Giriş Kapısının Direkt Salona Açılması

                       Yeni yapılan evlerde genelde bu olay yoktur ancak, eski yapılan evlerin giriş kapısı direkt olarak yaşam alanına açılır. Kullanışlı bir ev için bu önemli bir şeydir.

2.Vestiyer

                    Özellikle eve ilk girdiğimiz de  üstümüzü, başımızı ve ayakkabılarımızı çıkardığımız; soluklandığımız ,kendimize geldiğimiz yerdir. Bundan sonra tuvalete gitmek gerekir. O yüzden tuvalet vestiyere yakın yakın olmalı.


vestiyer


3.Tuvalet Girişe Yakın Olmalı

                    Tuvaletin girişte olmasının birçok artısı vardır. Bunların ilki işten geldiğimiz de bir tuvalete girmek için evin diğer ucuna  gitmenize gerek kalmaz. İkinci olarak; evinize misafir veya yabancı biri geldiğinde sadece tuvalete gitmek için her tarafını  gezmesi sonucu gizliliğimiz kalmaz. Bu durum en kullanışlı ev planlarına dahil olması için yeter de artar bir özelliktir.


4.Yönler

                    Belki çoğumuz ev alırken en çok dikkat ettiğimiz unsurdur. Kullanışlı bir ev planı için en önemli yönler güney ve doğudur.(Kuzey Yarım küre için.)İlk olarak; mutfak, banyo ve tuvalet kuzeye bakmalı. Yiyeceklerimizin bozulmaması  için mutfak kuzeye bakmalı. Çünkü; kuzey Güneş almaz. Bu yüzden soğuktur. Eğer güneye bakarsa kilerde ki yiyeceklerimiz çabuk bozulabilir. İkinci olarak; tuvalet ve banyo da kuzeye bakmalı. Eğer bakmazsa koku olur. Ayrıca; tuvaletle mutfak yan yana olmamalı. Düşünün; birisi tuvaletteyken garip garip sesler ve kokular geliyor ve siz mutfaktasınız. Yatak odası ve yaşam alanı güneye bakması daha iyi olur. Hem ısı hem de ışıktan tasarruf edersiniz. Yönlerin ideal ev planı için anlamları bunlardır.


siyah beyaz pusula

5.Odalar Arasında ki Oranlar

                  Bazen bir oda çok küçük olup diğer oda çok büyük olabiliyor. Örnek vermek gerekirse; yaşam alanının yatak odasından küçük olması veya  aynı boyutta olması. Bunun tam tersi de olabilir. Yaşam alnınız evinizin yarısını oluşturup, diğer odalarınız çok küçük olabilir. Müstakil ev planı örneklerini bu şekil de derledik.


            Özetle; bu 5 madde de "kullanışlı ev planı,ideal ev nasıl olmalı?" sorusuna cevap aradık. Umarım faydalı olmuştur.

Benzer Yazılar:

0 yorum