Evinizi Dönüştürmek için 10 Akıllı Ev Dekorasyon Püf Noktası

Mayıs 17, 2021

 İster yeni bir ev alın, ister küçük bir eve sahip olun, ister biraz daha önemsiz bir ev arayışında olun, ya da belki de daha önemli bir şey arıyorsanız.Sizin de çok az çaba ve maliyetle kolayca yapabileceğiniz iyi bilinen ev dekorasyonu için püf noktalar vardır.Bazen en küçük şeyler en büyük etkiyi yaratır.Bir aynanın, bir resmin, bir lambanın veya bir bitkinin eklenmesi olabilir.Belki duvarlarınızı yumuşatmak, odayı aydınlatmak veya yaşam alanınıza biraz sıcaklık katmak istersiniz. Bu akıllı iç dekorasyon ipuçlarına ve iç mimari fikirlere bir göz atın ve size nasıl ilham verebileceklerini görün!



ic-dekorasyon
ev içi dekorasyon görüntüleri



1.Küçük odaları daha büyük hissettirmek için daha yumuşak renklere ve açık renklere boyayın.

Yukarıdaki oturma odası, küçük bir yaşam alanının nasıl en üst düzeye çıkarılacağına dair harika bir örnektir. Bu büyüklükteki bir oda sıkışık görünme eğilimi gösterir, ancak büyük pencereler, açık renkli duvarlar ve geniş ayna kullanımı sadece kapılardan ve pencerelerden dökülen doğal ışığı yansıtmaz, aynı zamanda aynaların kullanımının yanılsamasını sağlar.Oda aslında olduğundan daha büyük görünüyor. Tersine, daha koyu renkler bir odayı daha küçük hissettirir.Belki de ev dekorasyonu için asıl sır budur. Doğal ışığın bolluğu ve aynaların stratejik yerleşimi ile bile, bu oda daha karanlık bir gölgede daha fazla kutulanmış bir his olacaktır.


ic-dekorasyon
ev içi dekorasyon görüntüleri

2.Yaşam alanınıza anlık ışık eklemek için dekoratif aynalar kullanın.

Yukarıda görüldüğü gibi, aynalar daha küçük bir alan oluşturmak için de kullanılabilir.Daha geniş odalar ya da daha az miktarda doğal ışık alan herhangi bir oda için, doğrudan pencerelerin karşısına yerleştirilmiş aynalar, anında ışık katacaktır.Böylece iç dekorasyonda ışık önemli bir konudur.Ayrıca;boş duvar alanını doldurmak için tablolar yerine dekoratif aynalar da kullanılabilir.Büyük veya küçük, aynalar yaşam alanınıza ışık ve boyut katar.


ic-dekorasyon
ev içi dekorasyon görüntüleri

3.Eski ve yeni, pahalı ve ucuz desenleri ve dokuları karıştırın.

Modern kanepenin yanında aile yadigarı yerleştirmenin yanlış bir tarafı yok.Tüm iyi dekoratörler size evinizi dekore etmenin en önemli yönünün kim olduğunuzu, kişiliğinizi ve tarzınızı yansıttığını söyleyecektir.Büyükbaban olan antika Chippendale masası bir hikaye anlatıyor.Geçmişinizin hikayesini anlatıyor.Aşık olduğunuz ve sadece satın almanız gereken modern kanepe ise bir hikaye, şimdiki öykünüz ve aynı zamanda bugünün ve geçmişin birlikte güzelce bir arada bulunamaması için hiçbir neden olmadığını söyler.Aynı şey tablolar için de söylenebilir.Şimdi, Salvador Dali'nin bir resmini bir Monet'in yanında aynı duvara yerleştirmek istemeyebilirsiniz, ama aynı odada beraber olmalarına gerek yok. Ev dekorasyonunda kumaşlarla ister mobilya, kilim, isterse yastıklar olsun, çeşitli renkler ve desenler yaşam alanınıza sıcaklık ve doku getirebilir.


ic-dekorasyon
ev içi dekorasyon örnekleri

4.Biraz daha rahat bir şey ile içine geçirin.

Mobilyalarınızın görünümünü mevsimleri yansıtacak şekilde değiştirmenin bir aracı olarak hizmet edebilirler.Bu kolayca çıkarılabilen kaplamalar, mobilyalarınızı kirleten veya dökülen insanlar hakkında sürekli endişe duymadan sofistike bir görünüme sahip olmanızı sağlar.Ev dekorasyon için kayma kapaklar, çocuklar tarafından sıklıkla kullanılan odalar için idealdir.Beyaz astarlı kanepelerin üstünde, rahat, konforlu, kolay ama sofistike bir zerafetin havasını verir.


ic-dekorasyon
ev içi dekorasyon örnekleri

5.Hasır sepetler


Ev dekorasyonu için hasır sepetler, herhangi bir odaya depolama eklemenin ekonomik ve zarif bir yoludur.Sepetler, kitap, mimari ve dekor dergileri, oyuncak, havlu ve battaniyeleri saklamak ve göstermek için kullanılabilir.Meyve ve sebzelerinizi güzelce sergilemek ve saklamak için mutfağınızdaki tezgahlara birkaç küçük hasır sepet koyun.


ev-dekorasyonu
ev içi dekorasyon örnekleri


6.Süslemek için sahip olduğunuz şeyi kullanın.

Hepimizin elinde, muhtemelen bir yere kutularda toplanmış ve onlara ikinci bir şans vermediğimiz öğeler var.Evinizin bazı aksesuarlara ihtiyacı var.Mağazaya gitmek yerine, sahip olduklarınıza iyi bakın.Ev dekorasyonu ile ekstra doku ve boyut için bagaj rafları, çay arabaları, sandıklar, başucu masaları ve sehpaların üzerine tepsiler, ahşap, akrilik, metal veya gümüş yerleştirilebilir.Üstlerindeki mumları, çerçeveleri veya yığın kitaplarını düzenleyin.Harika duvar sanatı yaratmak için plakalar asılabilir.Çocuk kitaplarından elde edilen sanat, çocuk yuvalarına, çocuk odalarına veya banyolarına asılabilir.Zaten sahip olduğunuz şeylerle neler yapabileceğinize şaşıracaksınız!


ev-dekorasyonu
ev içi dekorasyon örnekleri

7.Mutfağınıza bir tencere tutucu ekleyin.

Mutfaklar sıcak ve davetkar olması gerekiyor.Yemek hazırlamak, yemek servisi yapmak veya eğlenmek için olsun, zamanımızın çoğunu buralarda harcıyoruz.Bir asma tencere rafı ev dekorasyonu için kullanışlı bir zerafet yöntemidir.Mutfaklar, sürekli kullanımda olduklarını hissettirmek için tasarlanmıştır ve asılı bir tencere rafı kesinlikle bu şekilde hissettirir(birçok boyut ve stil mevcut).Ek olarak; çok nadiren çok fazla depolama alanından şikayetçi olmuştur.Aşağıdaki ek dolap alanı artık diğer öğeleri depolamak için serbest bırakıldı.


ev-dekorasyonu
ev dekorasyon örnekleri


8.Yeşile git.

Yaşam alanınıza bitki ekleyin.Her odaya ekleyin, küçük veya büyük, az veya çok. Bitkiler, alanınıza erişmek ve renk ve doku eklemek için ucuz bir araçtır.Sadece bitkiler güzel değil aynı zamanda çoğu ev havasını ve denge nemini temizleyebilir.Kirletici maddeleri emebilir ve zararlı gazları havadan çıkarabilir. Bu harika yeşillikler olmadan ev dekorasyonu yok!


ev-dekorasyonu
ev dekorasyon örnekleri

9.Kitaplıklarınızı boyayın veya duvar kağıdıyla kaplayın.

Bu anlık renk popu, herhangi bir odayı aydınlatacak ve yeniden enerji verecektir! Bir renkli boya tabakası kadar basit bir şeyin, alanınıza anında enerji verebileceği ve dönüşebileceği şaşırtıcı olarak gösterir.Bu yerleşik kitaplık, parlak mavi iç mekan olmaksızın basit ve sıradan olurdu.Sıkıcı bir alanı dönüştürmenin belki de en ucuz yolu, beklenmedik bir yerde bir kat boya uygulamaktır. Kitaplıklar, büyük bir alan çizmeniz gerekmediğinden başlamak için ideal bir yerdir.Bir renk rengi eklemek için diğer eğlenceli yerler arasında boyama şömineleri, dolapların, koridorların ve tavanların içleri sayılabilir.


ev-dekorasyonu
ev dekorasyon örnekleri

10.Parke zeminleri yumuşatmak için kilim kullanın.

Ev dekorasyonun da halıları atmak eve sıcaklık verir ve yaşam alanınıza harika bir doku, renk ve kişilik katar.Parke zeminler güzel ve bakımı kolaydır, ancak özellikle serin aylarda halı döşemelerin sunduğu rahatlıktan yoksundurlar.Kilim, yaşam alanınıza eğlence ve işlevsellik katabilir.Karakterinizi sergilemek için çeşitli desen ve kumaşları birlikte kullanın.Veya aynı desen ve kumaşın veya farklı dokulardan aynı renkten birkaç kilim ekleyin.İmkanlar sonsuzdur.Bölgesel olarak halıların mevsimlere göre daha sıcak tonlar ve daha serin aylar ve daha sıcak günler için daha hafif kumaşlar kullanarak yansıtacak şekilde değiştirebilirsiniz.İç dekorasyon için çocuklu evler için ideal olan çok güzel pamuklu, yıkanabilir halılar vardır.Küçük çocukları olan bir evin de şık bir yer olmamasının bir nedeni yoktur.

Benzer Yazılar:

0 yorum