Her Mimarlık ve İç Mimarlık Öğrencisinin Bilmesi Gereken 10 Şey

Mayıs 20, 2021

 "Mimarlık okuyacaklara tavsiyeler nelerdir?","Mimarlık 1. sınıf öğrencilerine tavsiyeler nelerdir?","İç mimarlık öğrencilerine tavsiyeler?" gibi sorularla geldiyseniz büyük ihtimal mimarlık bölümü okuyorsunuz.Binalar seninle konuşuyor mu?Tam anlamıyla değil, elbette ama her zaman tasarımcının şeklini aktarmaya çalıştığı şeyi hayal ederek; mimarlığın eğrilerine, biçimlerine ve bedenine hayranlık duyuyor musunuz?Daha önce iç mimarlık okumak hakkında yazı yazmıştık okuyabilirsiniz.


Eğer öyleyse, belki de mimarlık çalışmalarını takip etmeniz gereken bir şeydir. Ama bekle mimariyi incelemek, muhteşem tasarımın hayranlığından çok daha fazlası var ve bu keşiflerin bazıları sizi dönüp, mimarlık öğrencisi olma fikrinden uzaklaştırabiliyor.Burada, her öğrencinin mimarlık hayatına girmeden önce bilmesi veya düşünmesi gerektiğini düşündüğümüz on şeyi özetliyoruz. Umarım, bunu okuduktan sonra, zanaat tarafında daha da zorlanacak ve tercih yapmaya hazır olacaksınız.


Burada, her öğrencinin mimarlık hayatına girmeden önce bilmesi veya düşünmesi gerektiğini düşündüğümüz on şeyi özetliyoruz.Buyrun mimarlık okuyacaklara tavsiyeler.


Mimar-kadin
Mimarlık öğrencilerine tavsiyeler...



1)Üniversite Seçenekleri.

Bir mimar olmak istiyorsan, o zaman yüksek bir eğitim almalısın.Diğer herhangi bir profesyonel alan gibi, mimarlık önemli eğitim ve deneyim gerektiren bir uzmanlık alanıdır.Mimarlık alanında lisans derecesi veren üniversiteler, bu alanda doğru eğitimi almanın en iyi yolu olacaktır.

Ancak, bu programlardan birini kazanmak kolay olmayabilir.Bir mimar olmak istiyorsan, o zaman yüksek bir eğitim almalısın.


2)Zorlu Çalışma Hayatı...

Bu kariyerin eğitimsel yönü tekrarlanmak için yalvarır.Bazıları mezun olduktan sonra rahat bir nefes alabilir.Bununla birlikte, mimarlık kariyeri sürekli eğitim için ömür boyu bir taahhüt gerektirir.Özellikle piyasada rekabet avantajı yaratmak isteyenler için bu gereklidir.

Şehirlerin ve mimarlığın yüzü sürekli olarak istekli bağlıdır.Bu yüzden amaca ve başarıya ulaşmak isteyen bir mimar, kariyerleri boyunca eğitimlerine devam etmek için istekli olmalıdır.

Mimarlıkta bir kariyer, sürekli eğitime ömür boyu bağlılık gerektirir.Özellikle de pazarda rekabet avantajı yaratmak isteyenler için.


3)Mimarlık Güçlü Matematik Becerileri Gerektirir mi?

Bu unvanın ardında bir soru işareti vardır.Çünkü bazı mimarlar, güçlü matematik becerilerinin günlük çalışma görevlerinde kullandıkları denklemler oldukça basittir.İlkel matematik olduğu için mimar olurken bunun çok da önemli bir şey değil ama gerekli.Ancak mimarlık bölümünü kazanmak için mükemmel lise matematik puanları gerekir.

Aslında, matematikte güçlü olmak kesinlikle şansınızı bozmaz.Ancak matematikte zayıf olmak bazı şeyleri engelleyebilir.


be-architect


4)Problemleri Yaratıcılığınızı Kullanarak Çözün.

Bir mimarın işi binaları tasarlamaktır ve bu da mimarın mekânsal ve yaratıcı bir şekilde problemi çözebilmesini gerektirir.Belli bir işlevi sağlayacak bir şey inşa etmek istiyorlar ve bu sorunu binanın tasarımını yaparak çözmeye çalışıyorsunuz.

Bu yüzden Thomas Edison'un inanılmaz matematik becerilerine sahip olmanıza gerek yok.Bunu henüz söylemedik ama Picasso'nun çizim becerilerine de sahip olmanıza gerek yok.Ancak yaratıcı problem çözme becerilerine de ihtiyacınız var.

5)Geçmişteki Büyük Mimarları Öğrenin!

Geçmişe göz atmak, kariyeriniz için ne olursa olsun, her zaman harika bir fikirdir.Herkes kendi çalışma alanlarında geçmişi araştırarak harika şeyler öğrenebilir.Bu, mimarlık öğrencisi için gerçekten çok etkileyici.

Zamana baktığınızda daha iyi bir mimar olabilir ve tasarım tutkunuzu yeniden keşfetmenize yardımcı olabilir.Kendine ait olanı hatırlatarak, sana gelecek için bir temel verir.Bu yüzden ünlü tarihi mimarlardan bazılarını araştır ve çalışmalarından ilham al.


6)İyi Tasarlanmış Şehirlere Git!

Harika mimarları incelemeye ek olarak, harika mimari ve tasarımın sergilendiği şehirlere seyahat etmenizi öneririz.Tabii ki dünyayı dolaşmak için çok az parası olan bir öğrencisiniz.Ama ön kapınızda harika bir mimari olabilir.

Örneğin, İstanbul veya Ankara yakınlarında yaşıyorsanız, burada ziyaret edilecek bir çok yer var.Bu mimari başarılara şahsen tanıklık etmek, herhangi bir kitabın öğretebileceğinden daha fazladır.

mimar-adam



7)Zirve İçin Çalışıyorsanız Herşeye Hazırlıklı Olun.

Başarılı bir mimarlık okuluna başarıyla kabul edildiniz.Şimdi zirve için tırmanmaya hazır olun.Bu, mimarlık öğrencilerinin birçoğunun tanımladığı kişisel bir deneyimdir.Bu yüzden bu arzuda yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekir.

Mimarlık öğrencilerinin okuması gereken kitaplardan bazılarını okuyun.Derin bir nefes alın ve çalışmalarınızla uğraşın, pes etmeyin ve zirve için kafa yorun.


8)Muhtemelen Zengin Olmayacaksınız!

Mimarlık öğrencilerine tavsiyeler yazımızda bu gerçekten kötü bir haber.Hepimizin aklında mimar olup dünyaca tanınmış zengin bir mimar olmak var.Ama bu senaryoların her ikisinin de bir araya gelmesi olası değildir.Bir mimar maaşı genellikle zenginlik ile sonuçlanmaz.

mimarlikta-calismak



9)Çoğu İşler Çok Ustalık Gerektirir ve Detay Odaklıdır.

Büyük resme bakmak ve hayal etmek eğlencelidir, ancak mimarlık çalışması ve uygulanması söz konusu olduğunda bu ayrıntılarla ilgilidir ve bazen bu detaylar çok can sıkıcı olabilir.

Açıları, hassas çizgileri ve dakika ölçümleri büyük resme giden şeylerden bazılarıdır.Ancak bu küçük detaylar bütünü oluşturan şeydir (ve çok fazla dikkat gerektirir).Çoğu mimar, proje kabul edilene ve inşa aşamasına kadar büyük resmin tadını çıkaramaz.


10)Öğrencilerin Staj Yapması Gerekir.

Staj yapmak, bir öğrencinin başarısı için neredeyse her şeyden önemlidir. Rekabetçi bir pazardır ve çalışan mimarlara daha fazla maruz kalmak daha iyidir. Pek çok stajyerin meslektaşlık görevlerini yaparken sıkışıp kalmaya devam ettiği doğru olsa da maruz kalmak sıkışmış olduğunuz tüm sıkıcı görevleri sarsıyor.


Ne düşünüyorsun? Tüm bunları okuduktan sonra hala mimarlık alanında kariyer yapmaya hazır mısınız?Her zaman eğlenceli bir oyun olmasa da, mimarlıkta bir kariyer çok tatmin edici olabilir.Yukarıda bahsettiğimiz engelleri atlamanızı ve mimarlıkta mutlu, başarılı bir kariyeriniz olmasını umuyoruz!

Şu anda bir mimarlık öğrencisi misiniz?Eğer öyleyse, şimdiye kadar karşılaştığınız en büyük engelleriniz neler? Sizden duymayı çok isteriz!

Benzer Yazılar:

0 yorum