İlginizi Çekecek 43 Konteyner Ev Tasarımı

Şubat 22, 2021

 Son zamanlarda, artan çevresel kaygılar konteyner evlere olan talebin artmasına neden olmuştur. Şimdi, konteyner ev tasarımları ile karbon ayak izimizi ne kadar azaltacağını merak ediyor olabilirsiniz?


Konteyner ev sürdürülebilir bir gelecek inşa etmemize yardımcı olur. Ev tipi konteyner modellerinde geri dönüşümlü ve yeniden kullanılabilir yapı malzemelerinin kullanılır. Ayrıca;eski  konteynırlardan  evler inşa etmek için yeniden kullanılması için harika bir yoldur. Daha da önemlisi, nakliye konteynerları modülerdir ve dünyanın herhangi bir yerine kolayca taşınabilirler. Ayrıca, imal edilmesi birkaç hafta alır ve bir gün içinde kolayca monte edilebilir.

konteyner-ev


Aşağıdaki listede konteyner evler inşa etmenin çok daha fazla yararı vardır.Bu yüzden bazı inanılmaz konteyner ev modelleri keşfetmek ve aileniz için daha akıllı bir ev inşa etmek ve ilham almak için okumaya devam edin.

1.Adriance Evi

Bu çarpıcı  konteyner ev, modern konteyner mimarisi konusunda uzmanlaşmış Mimar Adam Kalkin tarafından yapılmıştır.

Kuzey Maine'de bulunan Adriance Evi, 12 konteyner kullanılarak inşa edildi. Tahminen 370 metrekarelik bir iç alana sahiptir.


konteyner-ev-tasarımları
Adriance Evi


2.PV-14 Evi

Bu muhteşem konteyner ev, Corgan'da Teksas merkezli bir müdür olan Matt Mooney'e aittir. Bu inanılmaz modern tasarım 14 konteyneri kullanılarak hayata geçirildi.PV-14 Evi, Adriance evinden daha fazla konteyner kullanılmasına rağmen o kadar geniş olmasa da, yine de oldukça büyük 343 metrekare iç alana sahiptir.


konteyner-ev-tasarımları
PV-14 Evi



3.Taj Malodge

Konteyner tasarımları arasında  Taj Malodge ilk iki  konteyneri ev kadar lüks görünmese de, oldukça rahat ve daha da önemlisi güzel bir ortamda bulunuyor. Bu konteyner ev modelleri arasında yer alan yapı, 2010 yılında 35.000 $ 'lık bir maliyetle çalışmayı bitiren Sea Container Cabin'den Larry Wade tarafından yapılmıştır.


konteyner-ev-tasarımları
Taj Malodge


4. Taynr’un Çatı Üstü Güvertesi ile Çarpıcı Konteyner Stüdyosu

Ev tipi konteyner modelleri arasında yer alan bu yapı; etkileyici, öyle değil mi? İnanılmaz modern görünmesini sağlayan cam duvarlara sahiptir.


konteyner-ev-tasarımları
Taynr’un Çatı Üstü Güvertesi ile Çarpıcı Nakliye Konteyner Stüdyosu


5. James & Mau'nun Manifesto Evi

Konteyner ev tasarımları arasında yer alan bu yapı her ne kadar bu ilginç görünümlü bir bina olsada, konteynerdan yapılmış gibi görünmüyor olsa da, aslında yapıldı. Aslında, iç mekana bakarsanız, metal duvarlarını göreceksiniz. Manifesto Evi'nin eşsiz tasarımı onu dünya çapında inanılmaz popüler yapmıştır. 

Manifesto evi James & Mau tarafından tasarlandı ve tasarımından daha etkileyici olmasına yol açan şey %85 geri dönüştürülmüş veya çevre dostu malzemeler kullanılarak yapılmış olmasıdır. Başka bir deyişle, bu ev konteyner sadece en güzel yapılardan biri değil aynı zamanda çevre dostudur.


konteyner-ev-tasarımları
James & Mau'nun Manifesto Evi



6.Umut Kapları Evi

Tasarım Manifesto Evi kadar muhteşem olmasa da, Umut Kapları eskisi kadar popüler ve muhtemelen daha da önemli.

Tüm tasarım oldukça karmaşık görünse de, yapımı sadece 40.000 dolara mal oldu. Umut Konteynerleri projesi, iki adet 40 fit uzunluğundaki konteyner kullanılarak inşa edildi ve 60 metrekarelik bir yaşam alanı sunuyor.


konteyner-ev-tasarımları
Umut Kapları Evi



7.Sütunlu Güzel Konteyner Evi

Ev tipi konteyner modelleri arasında yer alan bu yapı tasarımı sadece inanılmaz derecede modern değil, aynı zamanda en sakin ortamlardan birinde bulunuyor.


konteyner-ev-tasarımları
Sütunlu Güzel Nakliye Konteyner Evi



8.Konteyner Evi

Bu oldukça alçakgönüllü konteyneri evi, Modulus tarafından  tasarlanmıştır. Dört adet yüksek küp konteyneri kullanılarak şantiye dışı inşa edildi. İnşaat işlemi tamamlandıktan sonra, 10.8 dönümlük bir arsaya Felton, Santa Cruz, CA'nın tepelerine sevk edildi ve birleştirildi.


konteyner-ev-tasarımları
Nakliye Konteyneri Evi

9.Gösterişli Konteyner Ev

Bu çarpıcı konteyneri ev sadece tasarımı açısından gösterişli değil, aynı zamanda New York'un en pahalı bölgelerinden biri olan Hamptons'da bulunuyor. Bu etkileyici proje, SG Blocks'dan satın alınan konteynerları kullanılarak Andrew Anderson tarafından hayata geçirildi.

Zemin seviyesindeki kaplar dört yatak odasına ev sahipliği yaparken, mutfak, yemek odası ve oturma odası ikinci katta yer almaktadır. Dahası, bunlar ayrıca bir havuz ile birlikte 130 metrekare dış güverte bulunuyor.

konteyner-ev-tasarımları
Gösterişli Konteyner Ev



10.Casa Incubo

Gösterişli, zengin, abartılı, büyük, bu inanılmaz konteyner evini tarif etmek için kullanılabilecek kelimelerden bazıları. Kosta Rika'da bulunan Casa Incubo, sekiz adet 40 feet küp küp konteyner kullanarak mimar Maria José Trejos tarafından tasarlandı.

Bu muhteşem konteyner evinde, iç mekana çok fazla doğal ışık girmesini sağlayan bir rahibe tavan bulunmaktadır. Sabahları, yaşam alanı doğal ışıkla aydınlatılır ve bu da daha fazla alan hissi yaratır.


konteyner-ev-tasarımları
Casa Incubo


11.H Evi

Konteyner tasarımlarından olan H evi, Hybrid Architecture tarafından tasarlanmıştır. Şaşırtıcı bir şekilde, Hybrid Architecture bu projenin inşasına son vermedi ve Barcelo Homes tarafından hayata geçirildi.



konteyner-ev-tasarımları
H Evi


12.İlk Nakliye Konteyneri

Aşağıdaki resimde gördüğünüz bu çarpıcı konteyneri ev sadece bir sanat eseri değil aynı zamanda bir tarihi eseridir. Mimar ve tasarımcı Patrice Rios tarafından yaptırılan  ilk iki  konteyneri evinden biri.

Patrice Rios, bunlar yedi adet 40 feet uzunluğundaki konteyneri kullanarak inşa etti ve bu da yaklaşık 140 metre kare genişliğinde bir iç mekana neden oldu. Bu ev, üç yatak odası ve üç banyo içeren iki kattan oluşmaktadır.

konteyner-mimarisi
İlk Nakliye Konteyneri


13.Lenzner Residence

Washington DC'deki Newark'ta bulunan Lenzner Residence, Diego Balagna ve Travis Price Architects tarafından yapılan ortak bir projedir. Bu muhteşem lüks konteyner ev ,endüstriyel bir görünüm için bakır oksit sırlı dış duvarları kullanır. Kırmızı dış duvarlarla karıştırılan bakır oksit duvarların yeşilimsi tonu tasarıma rustik bir çekicilik katıyor.


konteyner-mimarisi
Lenzner Residence



14.Canon City Studio

Bir diğer Canon City, Colorado'de bulunan bu muhteşem konteyner ev, Tomecek Studio tarafından inşa edildi. Bu proje, altı adet 20'lik konteyner ile birlikte tek bir 40 feet konteyner kullanan bir müşteri için bir aile geri çekilmesi olarak tasarlandı. Ortadaki boş alan, sakin bir gece gökyüzüne bakıp yıldızları sayabilmeniz için birkaç şezlonga sahip büyük bir güverte görevi görür.


konteyner-mimarisi
Canon City Studio


15.İnanılmaz Caterpillar Evi

Dünyanın dört bir yanındaki birkaç konteyneri evi, Caterpillar Evi'nin ihtişamına uygun olabilir.Bu inanılmaz konteyner evi, Sebastián Irarrázaval tarafından altı adet 20 feet konteyner ile birlikte beş adet 40 feet konteyner kullanılarak tasarlandı. Ancak, hepsi bu kadar değil, yüzme havuzunu inşa etmek için üstü açık olan başka bir 40 feet konteyner kullanıldı.

konteyner-mimarisi
İnanılmaz Caterpillar Evi


16.Nomad Living

Şimdi, gösterişli konteyneri evlerinden mütevazı ve sade bir şeye geri adım atalım. Studio Arte tarafından tasarlanan göçebe yaşam, Portekiz'in güzel Algarve şehrinde bulunan tek bir konteyneridir. Bunları çevreleyen karkas yapısı güneş tenteleriyle geniş bir güverte alanı sağlar.


konteyner-mimarisi
Nomad Living


17.Crossbox

Fransız mimarlık firması Clément Gillet Architectes tarafından dört adet 40 feet konteyneri kullanılarak inşa edilen Crossbox, oldukça modern ve güzel bir konteyneridir. Dört büyük konteynerın kullanımı, küçük bir aile için yeterli olan, 112 m² kapalı alana sahiptir.


konteyner-mimarisi
Crossbox


18.Hybridhouse_1

EcoTechDesign'dan Hybridhouse_1, California, San Bernardino'da bulunan son derece işlevsel ve modern bir konteyneridir.

Bu evler, San Bernardino'ya gönderilmeden önce Los Angeles'ta imal edilmiş ve bitmiş, 20 feet uzunluğunda beş adet geri dönüştürülmüş kargo konteyneri ile inşa edilmiştir. Şaşırtıcı bir şekilde, her nakliye konteynırının dikmesi sadece 15 dakika sürdü.

konteyner-mimarisi
Hybridhouse_1


19.Grillagh Su Evi

Her ne kadar modern konteyner mimarisi bu çarpıcı parçası, konteynerlarından yapılmış gibi görünmese de, aslında dört istiflenmiş konteyneri kullanılarak oluşturulmuştur. Patrick Bradley Architects'ten Patrick Bradley, Grillagh Su Evi'ni Kuzey İrlanda'daki kendi tarım arazisinde kurdu.


konteyner-mimarisi
Grillagh Su Evi


20.Denizcilik Konteyneri

Marsilya, Fransa'da bulunan bu inanılmaz konteyneri;15 konteyner kullanan mimarlar Claire Helene Drouin ve Jean Marie Sanchez tarafından tasarlanmıştır.



konteyner-mimarisi
Denizcilik Konteyneri




21.Minimalist ve Modern Konteyner Ev 

Container for Storage'da bulunan bu basit ama modern konteyneri evi, yan yana dizilmiş iki adet 20 metre uzunluğunda konteyner kullanılarak yapılmıştır. İki büyük konteyneri kullanımı, içinde geniş bir alana neden olur. İç 2 yatak odası, tam banyo, geniş ve açık bir yaşam alanı ve bar oturma ile bir mutfaktan oluşmaktadır.


konteyner-mimarisi
Minimalist ve Modern Konteyner Ev 



22.Liray Evi

Şili'deki Liray Evi, zevkli minimalizm için bir başka mükemmel örnek.Bu L şeklindeki konteyneri, ARQtainer tarafından dört konteyner kullanılarak tasarlandı. Bu evin daha kısa bölümü mutfak, oturma odası, yemek alanı ve çamaşırhaneye ev sahipliği yapmaktadır. Öte yandan, yatak odaları ve banyolar uzun bölümde yer almaktadır.


konteyner-mimarisi
Liray Evi


23.Maison Parc Lille

Çoğu konteyner evi sade bir tasarıma sahipken, Fransa'nın Lille kentinde bulunan Maison Container Lille, bu fikirden uzak durmaktadır. Bu aydınlık ve gösterişli tasarım, sekiz nakliye konteyneri kullanarak inşa eden mimar Patrick Partouche'un eseridir.



konteyner-mimarisi
Maison Parc Lille


24.McConkey Rezidansı

İlk küçük konteyneri evinize başlamak için fikirler arıyorsanız, o zaman bu projeyi kesinlikle kontrol etmeniz gerekir. San Diego'da bulunan McConkey Residence, üç konteyneri kullanarak OBR Mimarlık'dan Mimar Chris Bittner tarafından inşa edildi.


konteyner-mimarisi
McConkey Rezidansı


25.Yaşlı Kadın Evi

Old Lady House olarak adlandırılsa da, bu konteyner tasarımı eskiden aldatıcı olarak adlandırılan bu rezidans, Adam Kalkin tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir ve benzersiz modern dokunuşlarla doludur.

Old Lady House iki yapıya sahip olduğundan, biri konut olarak kullanılabilir, diğeri ise iş için kullanılabilir. Ortadaki ayrım, çok sayıda oturma seçeneği ile tamamlanmış güzel bir özel bahçe alanına ev sahipliği yapmaktadır.

konteyner-ev-modelleri
Yaşlı Kadın Evi



26.Konteyner Konuk Evi

Bu kompakt konteyneri eve ilk bakışta alçakgönüllü görünebilir, ancak göründüğünden daha fazlası var. Çok daha fazla. Aslında, Poteet Architects yeni zirvelere taşıyan bu konteyner projesiydi.

Bu evi özel kılan, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerin etkinleştirilmesidir. Bu projede kullanılan hiçbir şey boşa gitmez ve bu, çatıdaki bahçe sulamasında kullanılan lavabo ve duştan çıkan gri su için de edildi. Eğer çevreyi seviyorsanız, o zaman bu proje kesinlikle bizimkiyle olduğu gibi kalbinize hitap eder.

konteyner-ev-modelleri
Konteyner Konuk Evi


27.Anti Patio Evi

Ukrayna, Kharkiv'de bulunan Anti Patio evi, gerçekten modern bir mimarlık eseridir. Üç konteyner kullanılarak inşa edilmiştir ve etkileyici bir toplam 1.937 feet kare alana sahiptir. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, bu projenin içine yerleştirilmiş bir yüzme havuzu ile harika bir güverte alanı var.

konteyner-ev-modelleri
Anti Patio Evi


28.Çarpıcı Nakliye Kabı Ev

Colorado, Nederland'da yer alan bu 1500 metrekarelik bu güzel konteyneri, Tomecek Studio'dan Brad Tomecek tarafından tasarlandı. Brad, ortalama bir Amerikan evinin boyutunu düşürmekle kalmayıp aynı zamanda karbon ayakizini de önemli ölçüde azaltacak, sürdürülebilir, çevre dostu bir ev inşa etmek istediğinden, bu proje hayata geçti.


konteyner-ev-modelleri
Çarpıcı Nakliye Kabı Ev


29.Casa El Tiemblo

Her ne kadar Casa El Tiemblo, bu listede sunduğumuz diğer konteyner evlerinin çoğunun aksine, dışardan oldukça modern görünmese de, iç dekorasyonu her ne kadar daha fazla değilse de, her şey modern.

Casa El Tiemblo James & Mau Arquitectura tarafından dört adet 40 feet uzunluğunda konteyner kullanarak meyve verdi. Bu, 190 m2 büyüklüğünde bir toplam alana dönüşmektedir. Bu tesis konuk odalarına, alt katta oturma ve yemek alanına ev sahipliği yaparken, ana yatak odası ve tam boy banyo en üst katta yer almaktadır.

konteyner-ev-modelleri
Casa El Tiemblo


30.Güzel Kır Evi

Bu güzel konteyner ev, iki 40 feet uzunluğunda konteyner kullanarak Tim Steele Design tarafından tasarlanmıştır. Bu da 80 metrekarelik bir iç yaşam alanı anlamına geliyor ve Robyn ve eşi için fazlasıyla yeterli olacağına inanıyoruz.  


konteyner-ev-modelleri
Güzel Kır Evi



31.Avustralya’nın En Büyük Kargo Konteyner Ev


Avustralya'nın Brisbane kentinde bulunan bu inanılmaz konteyner evinde, 31 istiflenmiş konteynerdan yapılmış ve kesinlikle bu listedeki en lüks evlerden biridir. ZieglerBuild'den Todd Miller tarafından tasarlandı ve o zamanlar Avustralya'daki en büyük ev konteyner idi.


konteyner-ev-modelleri
Avustralya’nın En Büyük Kargo Konteyner Ev


32.Hafta Sonu Evi

Weekend House 2+ olarak bilinen bu oldukça ilginç görünümlü konteyner tasarımı , Jure Kotnik Arhitekt tarafından inşa edildi. Adından da anlaşılacağı gibi, Weekend House 2+, dikey olarak istiflenmiş konteynerlardan yapılır.

Boya şeması herkesin beğenisine uygun olmasa da, başkalarını etkilemek için hiçbir zaman amaçlanmadı. Aksine,  konteyner evlerinin bireyselliğinizi ifade etmenin harika bir yolu olduğuna inanıyoruz ve bu tam olarak yaptığı şey.

konteyner-ev-modelleri
Hafta Sonu Evi


33.ClassE Shipping Container Home

Michigan, Oak Oak'da bulunan bu ev tipi konteyner modeli, ModEco tarafından beş adet 40 feet ve iki adet 20 feet uzunluğunda konteyner kullanılarak inşa edildi. Bu oldukça büyük bir 209 m2 iç yaşam alanı anlamına gelir. Ayrıca, üç yatak odası, yarım banyo ve hatta bir garaj ile birlikte iki tam boy banyo bulunmaktadır.


konteyner-ev-modelleri
ClassE Shipping Container Home


34.NG Evi

Daha önce sunduğumuz konteyner ev modelleri sıfırdan inşa edilirken, NG Evi oldukça farklı.NG Evi, 2009 yılında Arquitectos Anonimos'tan terfi ettirdi ve bu da bodrum yapısına tamamen modern bir görünüm kazandırdı.


ev-konteyner
NG Evi


35.The Upcycle Evi

Lendager Arkitekter'in Upcycle Evi, geleneksel bir konteyner evine benzemiyor olsa da, aslında konteynerlarından yapılmıştır. Ancak, bu projenin en etkileyici kısmı tasarım değil; bunun yerine karbon ayak izini azaltmak için verilen detaylara verilen etki dikkat çekicidir. Aslında, geri dönüşümlü ve yükseltilmiş yapı malzemelerini kullanarak karbon emisyonlarında %86 oranında bir azalma meydana geldi, bu da en az söyleyeni etkiliyor.

ev-konteyner
The Upcycle Evi


36.Distill Studio'nun Gişesi

Bu listede taşıdığımız diğer konteyner ev modelleri çoğunun aksine, bu bina bir konut değil. Bunun yerine, on iki ofise ev sahipliği yapan ticari bir alandır.

Rhode Island, Providence'da bulunan bu müthiş bina 32 konteynerdan yapılmış ve ekonomik durumun zayıf olduğu 2009 yılında Distill Studio tarafından tasarlanmıştır. Bu ticari alandaki en küçük ofisler 60 metrekareden başlarken, en büyüğü oldukça büyük bir 250 metrekareye kadar çıkabiliyor.

ev-konteyner
Distill Studio'nun Gişesi



37.WFH Evi

WFH House Aarcgency tarafından yapılmış  ve ilk başta bir konteyner evine benzemiyor. Aslında, daha derine inseniz bile, konteynerları kullanılarak yapılıp yapılmadığına dair hiçbir ipucu bulamazsınız. Ancak, bu inanılmaz rezidans, diğer şeylerin yanı sıra, 40 feet uzunluğunda üç küp nakliye konteyneri kullanılarak inşa edildi.

WFH evi Çin'de bulunduğundan, hem iç hem de dış mekanda çok sayıda bambu kullanılmıştır. Aslında, açık renkli malzemelerin birden fazla pencere ve tavan penceresi ile birlikte kullanılması içeriden inanılmaz derecede geniş görünmesini sağlar.

ev-konteyner
WFH Evi


38.Broadmeadow Denizcilik Konteyner Binası

Aslında, Broadmeadow Shipping Container Home sürdürülebilirlik odaklı güçlü altı daireye ev sahipliği yapıyor.

Broadmeadow binası, 27 konteyner kullanılarak Marengo Structures'dan Christian Salvati tarafından tasarlanmıştır. Dört kat yüksekliğindedir ve tüm daireler modern ve minimalist bir iç tasarıma sahiptir.


ev-konteyner
Broadmeadow Denizcilik Konteyner Binası


39.İlk Konut Kargo Konteyner Binası

Bu konut konteyner binası, onsekiz tane 40 feet uzunluğundaki konteynerleri kullanarak Travis Price Architects'ten Travis Price ve Kelly Davies tarafından tasarlandı.

Bu bina, yapı malzemelerinin çoğu geri dönüştürülmüş veya yükseltilmiş halde iken büyük oranda sürdürülebilirliğe odaklanmaktadır. Bu konut binası yirmi dört kişiyi ağırlayabilmekte ve zevkle tasarlanmış minimalist bir iç mekana sahiptir. 


ev-konteyner
İlk Konut Kargo Konteyner Binası



40.HO4

Aşağıdaki resimde gördüğünüz güzel konteyner ev, dört konteyner kullanılarak Honomobo tarafından yapılmıştır.

HO4 65 metrekarelik bir iç yaşam alanına sahiptir ve bu alan için iki yatak odası, bir oturma ve yemek alanı, tam boyutlu aletleri olan bir mutfak ve son olarak da bir banyo vardır. Dış tasarımını seviyorsanız, o zaman içini daha da takdir edeceksiniz. Modern dokunuşlarla doludur ve pratiklik göz önünde bulundurularak inşa edilmiştir.



ev-konteyner
HO4



41.Konteyner Kabini Çatıştırıcı

Bir konteyner evini tam olarak taahhüt etmek istemiyorsanız, Catskills Dağları'ndaki bu rahat kabinde 195 $ bir gece kalabilirler.20 metrelik konteyner 20 metrekare üzerinde oturuyor ve diğer modern olanakların yanı sıra odun sobası, çekyat, mutfak ve yazı masası bulunuyor. Düşük enerjili pencereler ve sürgülü cam kapılarla, sıcak kalmak sorun değil, tesisin hemen dışında kalan hamak, spa küveti ve 5 metrekarelik yoga platformu göz önüne alındığında rahatlatıcı değil. 


ev-konteyner
Konteyner Kabini Çatıştırıcı


42.Bard Kolej Ortamı

Lüks konteyner evler arasında yer alan Bard Koleji; tesisatçıların yapıyı sadece yarım günde kurduğu ve toplamda yaklaşık 200.000 $ 'a mal olduğu bildirildi. İki katlı yapı, çalışmak için açık alanlar, alçakgönüllü bir siyah ve beyaz renk damak ve doğal ışığa izin vermek ve öğrencilere hemen dışarıdaki ağaçların manzarasını vermek için bol pencereler ile huzurun altını çiziyor. Ana odaya erişim sağlayan geniş bir garaj kapısı açılır. Teknik olarak bir ev olmasa da, MB Architecture’ın sitesi aynı tasarımın işlevsel bir yaşam alanı oluşturmak için mutfak ve banyolarla donatılabileceğini belirtiyor.


ev-konteyner
Bard Kolej Ortamı


43.Şeytanın Köşesi

Konteyner ev tasarımları arasında yer alan bu yapı; tasarım şirketi Cumulus Studio, bu özelliği Brown Brothers şaraphanesi için yarattı. Tesis, her biri konuklara Moulting Lagünü, Freycinet Yarımadası ve Şeytan Köşesi bağının panoramik manzarasını sunan üç ana bölümden oluşmaktadır. Bir konteyner mimarisi ahşapla kaplanmış nakliye konteyneri, konukların en seçkin Tazmanya quaff'larını çekebileceği bir açık hava terasını çevrelemektedir.


ev-konteyner
Şeytanın Köşesi

Benzer Yazılar:

0 yorum