Telefonunuz İçin En İyi 10 Android Cad Uygulamaları

Şubat 03, 2021

Teknolojinin hızla gelişmesiyle mimari android programları çıkmaya başladı. Böylece çoğunlukla autocad mobil kullanımı artmaya başladı. Sizde dwg dosyaları telefonda nasıl açılır? Diye düşünürken internette bulduğum android cad programlarını sizlerle paylaşıyorum. Eğer sizde dwg dosya açma konusunda çok zorlandıysanız bu içerik size göre. Hadi mimarlar için app store uygulamalarına bakalım. Önceki yazımızda da en iyi çizim programlarını anlatmıştık.



dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

1.AutoCAD



Bu uygulama resmi olarak Android cihazlar için yayınlandı. Cazibesi, üç boyutlu modeller oluşturabileceğiniz gerçeğinde yatmaktadır. Program, bir mühendislik işiyle uğraşan insanlar için veya oyuncaklar için modeller oluşturanlar için gerekli olacaktır.

Geliştiricilerin basit ve kullanışlı işlevselliğe sahip kaliteli bir uygulama yaratmayı başardıklarını unutmayın. Kullanıcılar dwg uzantılı dosyaları açmak  için ve aynı zamanda düzenleyebilirler. Düzenlemeler yapmak için yeterli sayıda araç var. Gerekirse, hazır dosya derhal meslektaşlarına veya müşteriye e-posta yoluyla gönderilebilir.

AutoCAD ile çalışmaya başlamak için bir hesap oluşturmanız gerekir. Bu, kullanıcının indirilen dosyalarınızın depolanacağı “buluta” erişebilmesi için gerekli bir kuraldır. Programın çevrimdışı modda çalıştığını vurguluyoruz. Bu nedenle, bir sebeple İnternete bağlanamıyorsanız, dosyaları sadece sunucuda değil yerel olarak da düzenleyebilirsiniz.

Genel olarak, ürün gayet iyi çalışıyor. Öğrenmesi kolaydır, sürekli güncellenir ve tamamen ücretsiz gelişmiş özellikler sunar. Programın Android sürümü kendinden önceki bilgisayardan farklı değil, bu yüzden buradaki arayüz bile neredeyse değişmedi.
dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

2.DWG FastView-CAD Görüntüleyici


Bu dwg dosyaları ile çalışmak için başka bir uygulamadır. Aynı zamanda iyi çalışıyor. Kalite açısından birçok rakibi aşıyor ve yukarıda açıklanan uygulama ile karşılaştırılabilir. Kendi bulut ve diğer kullanışlı özelliklere sahiptir. DWG FastView, DWG formatında 2D / 3D çizimlerle çalışmayı destekler ve GstarCAD, AutoCAD, ProgeCAD, BricsCAD, ZWCAD'de oluşturulan projeleri açmanıza ve çizimleri diğer formatlarda görüntülemenize olanak sağlar.

DWG FastView-CAD Plan görüntüleyicisinin ücretsiz ve ücretli versiyonları vardır. Ücretli sürüm sadece bir kerelik satın alınır (abonelik ve diğer ödemeler yoktur). Ve Pro sürümü yalnızca reklamı devre dışı bırakmakla kalmıyor, dosyanın boyutu sınırını da kaldırıyor. Uygulama büyük dosyaların nasıl açılacağını öğrenecek, ancak üzerinde çalıştığınız gadget'ın daha fazla zaman ve gücü olacaktır.


dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

3.GnaCAD

GnaCAD, dwg dosyalarını açmak ve düzenlemek için uygun bir araçtır. Dosyaları en doğru şekilde açar. Materyal tasarım ilkeleri ile basit ve kullanışlı bir arayüz de memnuniyetle karşılıyor. Program, açılan dosyaların boyutlarıyla sınırlı değil ve çok büyük çizimleri bile destekliyor. Dosyaları telefonunuzun hafıza kartından açabilir.

Çizimlerle çalışmaya başlamak için kayıt olmanız gerekmez. Ayrıca, İnternet bağlantısı gerekli değildir. Çizimi Google Drive'a kaydederseniz, meslektaşlarınızın kopyalarına yorum ve cevap eklemek mümkün olacaktır. Uygulamanın reklamları gösterir. Reklam, ancak bir ücret karşılığında devre dışı bırakılabilir.


dwg dosyaları telefonda nasıl açılır


4.AutoQ3D CAD


AutoQ3D CAD, androidinizde 2D ve 3D teknik çizimler ve tasarım çizimleri oluşturmanıza olanak tanıyan, tam teşekküllü bir programdır. Uygulama ile çalışmak gerçek bir zevktir. İş için elbette büyük ekranlı bir tablet bilgisayar kullanmak daha iyidir.

Ücretsiz sürümde çok az özellik bulunmaktadır. Eğer işinizde profesyonel iseniz, pişman olmazsınız ve tam sürümü almanıza gerek kalmaz. AutoQ3D CAD, çok sayıda farklı formatı desteklemektedir. Uygulama basit ve iyi optimize edilmiş bir arayüze, birçok kullanışlı ayara ve harika araçlara sahiptir.

AutoQ3D CAD, en geniş olasılıklara sahip android için tam özellikli bir düzenleyicidir. Bir iş gezisine veya üniversiteye gittiğiniz her yerde, bu yazılım mobil cihazınızda gereksiz olmayacaktır.


cad-pockets

5.CAD Pockets


Android'de CAD mimarlık ve tasarım yapanlar için çok önemli bir uygulamadır. Programın birkaç formatı desteklemesi iyidir (elbette, en popülerleri DWG, DXF, DWF ve diğerleri).Çok büyük dosyalarla bile çalışabilirsiniz ve her şey hızlı bir şekilde yapılacak. Çizimi taradıktan sonra, başka birçok işlemi yapabilirsiniz - düzenleme, etiket koyma, projeleri PDF ve DWF dosyalarına aktarma ve e-postayla paylaşma. Elbette, CAD Pockets, Google Drive, Dropbox gibi bulut hizmetleriyle uyumludur. Hangi cihazla çalıştığınıza bakılmaksızın, bulut servisleri arasında ayarların dosyanın doğru sürümüne erişebilmesi için senkronizasyon kurmanızı tavsiye ederiz.

CAD Pockets, seyahat ederken (veya yoldayken) bile iş arkadaşlarınızla, uygulayıcılarınızla, yöneticilerinizle ve müşterilerinizle iletişim halinde olmanızı sağlar. Tabii ki, uygulama çevrimdışı modunu destekliyor. İnternette iken sadece cihazınızdaki çizimleri kaydedin.

Bazı özellikler:

Popüler dosya formatları için destek.
Dosyaları yerel bir klasöre veya bulutta kaydedebilirsiniz.
Çevrimdışı dosyalarla çalışın.
Otomatik senkronizasyon ve yönetim.
CAD'in otomatik önbelleğe alınması
dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

6.E-Drawings

Çizim ve tasarım geliştirme ile uğraşıyorsanız, e-drawings yardımcı programı şüphesiz sizin için yararlı olacaktır. Bununla beraber, eşsiz ürün tasarımlarınızı yenilikçi bir farklı işbirliği seviyesine getirebilirsiniz ve bu, tasarım projesinin tüm katılımcılarına e-posta ile çizim alma ve gönderme yeteneği sayesinde.

Uygulamanın kurulumu kolaydır. Hem dosya açma hem de dokunma kontrolüne hassas tepki verir, SolidWorks dosyalarını ve DXF, DWG formatlarını destekler. Ayrıca, program SolidWorks®'ten çizim sayfaları ve dosyalar da destekler. Ayrıca, konunun görünümünü daha iyi anlamak için animasyonu 3D standart görünümlere bağlayabilirsiniz.

Ana Özellikler:
- 2B ve 3B çizim ve dosyaları açma ve görüntüleme;
- herhangi bir kaynaktan ithalat ve ihracat: e-posta, bulut hizmetleri, ağ klasörleri;
- panorama, ölçek, döndürme;
- üç boyutlu görünümlerin animasyonu;
- dosyaları tam ekran modunda görüntülemek;
- basit kullanıcı arayüzü.


dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

7.FUSION 360

Fusion 360, endüstriyel ve mühendislik tasarımları için karmaşık bir CAD çizim aracıdır. Kendine kolayca adapte edebileceğiniz ve neredeyse hayal edebileceğiniz her şeyi tasarlamanıza izin verecek benzersiz bir ortam yaratmak için Inventor, Alias, Simulation ve diğer Autodesk yazılım ürünlerinden alabileceğiniz en iyi özellikleri bir araya getirir. Fusion 360 yeni başlayanlar, yenilikçiler, küçük işletmeler ve mucitler için mükemmel bir çözümdür. Aynı zamanda, öğrencilerin ve öğretmenlerinin uzman olması gereken çok önemli bir araçtır. Sonuçta, yakın gelecekte çalışacak, böylece işgücü piyasasında ilgili kalacaktır.

Uygulama PC için Autodesk Fusion 360 ile birlikte çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Tabletinize ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz, ancak onunla çalışmak için bir Fusion 360 hesabınız olması gerekir. Fusion 360'ı yalnızca 30 günlük deneme süresi boyunca ücretsiz olarak kullanabileceğinizi ve öğrenciler ve öğretmenler için, bu kullanıcılar kategorisinin Autodesk'ten 1-3 yıl boyunca ücretsiz lisans alabileceği bir program olduğunu hatırlatmak isterim.


dwg dosyaları telefonda nasıl açılır

8.SketchUp Viewer

Bu sürümde, yeni araçlar ve bazı yeni özellikler eklendi. Örneğin, boyutlarını görüntüleme, animasyon işlevi şimdi mevcuttur. Program, ders çalışmanıza ve ayrıca değişim modellerine izin verir. Modeller doğrudan e-postadan veya buluttan indirilir. Program arayüzü, ölçeklendirebileceğiniz, her taraftan modeli görüntüleyebileceğiniz vb. Çeşitli hareketleri destekler. Kamera menüsünde odağı değiştirebilir ve görüş alanını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca üstten, yandan veya alttan manzaralar sunan standart kameralar da vardır.

Ayarlar paneli, stiller arasında geçiş yapmanızı, X-Ray modunu etkinleştirmenizi veya devre dışı bırakmanızı sağlar. Uygun bir rulet aracı, kuyumcunun hassasiyetine sahip nesnelerin boyutunu hızlı ve doğru bir şekilde ölçebilir ve bu işlev abartı olmadan gerçekten çok uygundur. SketchUp Viewer'a kolay bir program adı verilemez ve doğru çalışması için en az 1 GB RAM olması arzu edilir. Ayrıca, modelleri indirmek için Google kimliği gereklidir.

Benzer Yazılar:

0 yorum