Loft Daire'de Yaşamanın Avantajları ve Dezavantajları

Şubat 08, 2021

 Loft daire gibi hoş ve şık olan az konut türü vardır. Alışılmadık derecede esnek düzeni ve mimari avantajları ile loft hem klasik hem de rahattır. Şu anda bir loft dairede yaşıyorsanız, neden bahsettiğimizi biliyorsunuz. Bir loft dairede yaşamak için bir neden arıyorsanız, bu makale sizin için yararlı olabilir.



loft-nedir
Loft daire örnekleri.


LOFT DAİRE NEDİR?

Teknik olarak, , loft daire bir binanın çatısının altında doğrudan en üst kat (bir çatı katı gibi) olabilir.Bununla birlikte, bu makalenin amacı için, konut kullanımı için dönüştürülmüş geniş uyarlanabilir açık alanlar olarak bakacağız.Bunlar tipik olarak, diğer inşaat türlerine benzer olmalarına rağmen, eski endüstriyel veya ticari binalardan kaynaklanmaktadır.Eğer loft daireler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz şu yazımızı okuyabilirsiniz:




LOFT DAİRENİN AVANTAJLARI:


loft-nedir
Loft daire örnekleri

1.Yüksek Tavanlar

Yenilenmiş ticari binalar olarak, bu daireler tipik olarak tonozlu tavanlara sahiptir. Bu, en küçük çatı katlarının bile ferah olmasını sağlar ve bolca dekorasyon fırsatı sunar.


loft-nedir
Loft daire örnekleri


2.Doğal Işık

Tonozlu tavanların yanı sıra, tipik olarak büyük pencereler vardır.Bunlar, doğal ışığa izin verir ve tüm alanı kolayca ferahlatır ve parlatır.



Loft-nedir
Loft daire örnekleri

2.Açık ve Esnek Düzen

Birçok insan, bir loft dairesinde duvar eksikliğini tasarım stilini sergilemek için mükemmel bir temel olarak görmektedir. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre düzenleme ve oluşturma özgürlüğüne sahip olduğunuz boş bir tuval gibidir.



loft-nedir
Loft daire örnekleri


3.Endüstriyel Stil Detayları

Tipik bir loft dairesinin büyüleyici özelliklerinden biri, mimarideki doğal endüstriyel detaylardır. Örneğin tuğla duvarlar veya kanal tesisatının görünmesi olağan birşeydir. Bunlar da istenmeyen bir şey değildir, çünkü bunlar alan içinde ultra-şık ve rahat bir hava yaratmaya yardımcı olurlar.


LOFT DAİRENİN DEZAVANTAJLARI:


loft-nedir
Loft daire örnekleri

1.Yüksek Ses, Yankı ve Akustik Sorunu

Birkaç (ya da hiç) duvarları olmayan bu tonozlu tavanlar, hesap edilmeden gelir ve maalesef bu ses dalgalarının artması için bir destekleyici olur. Bir çatı katı dairesinin bir ucundan gelen en küçük gürültü çoğu zaman tüm alan boyunca duyulabilir. Bununla birlikte, bu dezavantaj, stratejik dekorasyon (aşağıda tartışılmıştır) ile kolayca karşı karşıya kalmaktadır.


loft-nedir
Loft daire örnekleri

2.Sınırlı Depolama

Geleneksel konut ayarlarında yerleşik duvarlar genellikle dahili depolama seçenekleri sunar. Burada birkaç dolap var. Çatı katındaki bir dairenin bu duvarlardan yoksun olması, beraberindeki depolama alanlarının çoğundan mahrum kalır. Bir loft dairede yaşamak, birisinin eşyalarını saklamak için kesinlikle yaratıcılık gerektirir.


loft-nedir
Loft daire örnekleri

3.Isınma-Soğuma

Büyük pencereler ve eski inşaatlar, şehirdeki sıcaklıkların mevsimlere göre değişmesi durumunda, büyük ısıtma ve soğutma maliyetlerini arttırabilir.


LOFT DAİRE STİLİNİN İPUÇLARI:


loft-nedir
Loft daire örnekleri

1.Çok Sayıda Doku Kullanın

Bir loft alanının akustik kenarlarını sadece yumuşatmakla kalmıyor. Ancak tekstil kumaşlar, bir alanın içsel keskinliğinin çoğunu susturmaya yardımcı oluyor. Halıları düşünün, battaniyeler, yastıklar, döşemeli ve hatta ahşap mobilyalar atın.

loft-nedir
Loft daire örnekleri

2.Tablolar Asın

Bu yüksek tavanlar ve uzun duvarlar, serin sanat eserleriyle kaplanmak için çığlık atıyor. Dahası, bu pencerelerden gelen tüm doğal ışıkla, sanatın diğer konut seçeneklerinden daha fazla yer kaplaması daha az olasıdır.

loft-nedir
Loft daire örnekleri

3.Seçmeci Stili Kucaklayın

Loft dairesinin klasik, endüstriyel ve modern mimari tasarımı birleştiren doğası gereği, şık ve seçmeci bir dekorasyon kombinasyonuyla zevklerinize uygun tasarım stillerini birleştireceksiniz.

Benzer Yazılar:

1 yorum