En Popüler 14 İç Mekan Tasarımı Trendi

Nisan 26, 2021

 Ev dekorasyon stilleri her evin aynı şekilde iç dekorasyona sahip olmayacığını gösteren tarzlardır. İç mekanda mimari stillerden hangisi sizin için en iyi şekilde fayda sağlayacağını kestirmek zor olabilir. Dekorasyon adları arasından bazıları ayrıca ideal görünümlerini oluşturmak için birkaç stilin elemanlarını birleştirmekten keyif alır.


Ev dekorasyon stilleri nelerdir?İç dekorasyon stilleri nasıldır? Ev dekorasyon tarz isimleri nedir? Dekorasyon tarzları isimleri nelerdir?Bunun gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız çok uzatmadan ev dekorasyon stillerini anlatmaya geçelim.


modern-ic-dekorasyon
Modern Tarz-İç Mimari Dekorasyon Örnekleri


1.Modern Tarzı

Modern ev dekorasyonu;temiz, keskin çizgiler, basit bir renk paleti ve metal, cam ve çelik içeren malzemelerin kullanımıyla tipik olarak bir eve gönderme yapan geniş bir tasarım terimidir.


Modern tasarım, mobilya dahil her öğede sadelik duygusu arar.Modern stili tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kelime "zariftir".Ayrıca modern bir tarzla ilgili çok fazla karmaşa veya aksesuar yoktur.Modernizm ile ilgili daha fazla bilgi almak için şu yazıyı okuyabilirsiniz:


cagdas-ic-dekorasyon
Çağdaş Tarz-İç Mimari Dekorasyon Örnekleri


2.Çağdaş Tarzı

İç mekan tarzları arasında modern ve çağdaş, birbirinin yerine sıklıkla kullanılan iki terimdir.Çağdaş, modernden farklıdır.Çünkü buradaki ve şu andaki tasarımları tanımlar.

Modern ve çağdaş tasarım tarzını ayıran en önemli fark, modernliğin 20. yüzyılda başlayan tasarımın katı bir yorumu olduğudur.Öte yandan, çağdaş, daha akıcı ve belirli bir stile daha az bağlılık gösteren bir hareketlilik duygusunu temsil edebilir.Örneğin, çağdaş stil kıvrımlı çizgiler içerebilir, oysa modern dekorasyon da bu yoktur.

minimalist-ic-dekorasyon
Minimalist Tarz-İç Mimari Dekorasyon Örnekleri


3.Minimalist Tarz

Ev dekorasyon tarz isimlerinden belki de en popüleridir.Minimalist ev dekorasyon stili; Avustralya'da popüler olan bir kavramdır.Modern tasarım kavramlarını alır ve bunları daha da basitleştirir.

Renk paletleri nötr ve havadardır; mobilyalar basit ve akıcıdır ve aksesuar veya dekorda hiçbir şey aşırı veya gösterişli değildir.




loft-ic-dekorasyon
Endüstriyel Tarz

4.Endüstriyel Tarz

İç mekan tarzları arasında olan sanayi tarzı, bir depodan ya da kentsel bir loft daireden ilham alır.

Unsurların çoğunda bitmemiş bir hamlık hissi vardır.Açıkta tuğla, boru ve ahşap görmek normal birşeydir.Endüstriyel tasarım temasına sahip ikonik bir ev, eski bir endüstriyel binadan yenilenmiş bir loft olacaktır.Loft hakkında şunları okuyabilirsiniz:




eski-ic-dekorasyon
Orta Yüzyıl Modern Tarzı

5.Orta Yüzyıl Modern Tarzı

Yüzyıl modernliği, 1900'lerin ortalarına, özellikle 1950'ler ve 60'ların tasarım stiline bir geri dönüştür.Orta Yüzyıl Modern Tasarımında bir retro nostalji ve ayrıca bazı minimalizm unsurları vardır.İşlevsellik veya “detaycılık serbest” Orta yüzyıl tasarımının ana temasıydı.Ayrıştırılmış formlara, “yumurta şekilli” sandalye, kolay kullanımlı çağdaş tasarımlar ve basit imalatlar gibi doğal veya organik şekillere vurgu yapar.Her türlü iç mekanı kolayca tamamlar ve içten dışa kesintisiz geçiş sağlar.

iskandinav-ic-dekorasyon
İskandinav Tarzı

6.İskandinav Tarzı

İskandinav tasarımı, İskandinav ülkelerinde gösterilen yaşam sadeliğine saygı göstermektedir.İskandinav mobilya tasarımı, basit ve sade olmasına rağmen, genellikle bir sanat eseri gibi hissettirir.Mobilyalarda işlevselliği, çoğu etkileyici bir etkisi olan bazı ilginç çizgiler vardır.


Diğer ortak özellikler arasında tamamen beyaz renk paletleri ve formlar vardır.Preslenmiş ahşap, parlak plastikler ve emaye alüminyum, çelik ve geniş tahta döşeme gibi doğal unsurların dahil edilmesi bulunmaktadır.Renk çeşitliliği varsa, genellikle tablo kullanımı, doğal iplik veya kürk veya tek bir mobilya parçası gelir.

Ferah, doğal aydınlatma, daha az aksesuar ve fonksiyonel mobilyalar İskandinav tasarımlarını karakterize etmektedir.

geleneksel-ic-dekorasyon
Geleneksel Tarz

7.Geleneksel Tarzı

Geleneksel iç dekorasyon stili, klasik detaylar, görkemli mobilyalar ve bol miktarda aksesuar sunar.Avrupa duyarlılıklarına dayanır.

Geleneksel ev dekorasyon stili genellikle karanlık, bitmiş ahşap, zengin renk paletleri ve çeşitli dokular ve eğri çizgiler içerir.Mobilyalar, çeşitli desenler ve dokular içerebilen kadife, ipek ve brokar gibi ayrıntılı ve süslü detaylara ve kumaşlara sahiptir.



gecici-ic-dekorasyon
Geçici Tarz

8.Geçici Tarzı

Geçiş çok popüler bir üsluptur çünkü hem geleneksel hem de modern tasarımdan ödünç alır, bir stil veya başka bir açıdan “fazla” olmayan bir alanı kolaylaştırır.Çekici ve beklenmedik bir denge duygusu vardır.

Bir geçiş tasarımı, çelik ve cam gibi modern malzemeleri içerebilir ve daha sonra bunları pelüş mobilyalar ile birleştirebilir.

Geçiş tasarımı aynı zamanda görece nötr renk paletlerini de içererek, hem şık hem sıcak hem de davetkar olmayı başaran sakinleştirici ve rahat bir alan yaratıyor.


fransiz-ic-dekorasyon
Fransız Country Tarzı


9.Fransız Country Tarzı

Country tarzı ev dekorasyonu sıcak, dünyevi renkler, giyilen ve süslenmiş ahşap mobilyalar gibi bir Fransız Country tasarım stilinin göstergesidir.Stil, kuşatıcı bir çiftlik evindan ilham kaynağı almıştır.

Country tarzı ev dekorasyon stili;yumuşak ve sıcak tonları kırmızı, sarı veya altın ve taş ve tuğla gibi doğal malzemeler içerebilir.Fransız Ülke tasarımı, süslü porselen tabaklar ve ağır çarşaflar ve yatak örtüleri koleksiyonlarını içerebilir.

bohem-ic-dekorasyon
Bohem Tarzı

10.Bohem Tarzı

Dekorasyon tarz isimleri arasındaki en melankolik olanıdır.Bohem ev tasarımı moda için popüler bir stildir.Kalplerinizin arzusunu takip etmek dışında, küçük kurallarla kaygısız bir yaşam tarzını yansıtır.

Bohem ev dekorasyon stili; model mobilya ve ışık fikstürleri, dünya çapında esinlenen tekstil ve kilimler, koleksiyonların sergilenmesi ve pire pazarları ve seyahatler sırasında çok çeşitli kaynaklarda bulunan ürünler yer alır.

Bohem tarzını birleştirirken zemin yastıklarını ve rahat oturma alanlarını ayırt etmek normaldir.Bu eklektik tarz, iyi giyilen bir halı ve orta yüzyıla ait bir sandalye ile eşleştirilmiş ultra ışıltılı bir avize içerebilir.

rustik-ic-dekorasyon
Rustik Ev Dekorasyonu

11.Rustik Tarzı

Rustik stil, doğadan esinlenerek, ahşap ve taş gibi ham ve çoğunlukla bitmemiş elemanlar kullanılarak elde edilen bir stildir.

Rustik stil, dış mekandaki aksesuarları ahşap kirişleri veya yenilenmiş ahşap zeminleri ile süslenmiş tonozlu tavanlar gibi özelliklerin içerebileceği tasarım ve mimari detaylardan ötürü sıcaklık ile birleştirebilir.

Birçok tasarım artık rustik ev dekorasyonu ile daha modern mobilyalar ve aksesuarlarla birleştiriyor.


eski-tarz-ic-dekorasyon
Eski Püskü Şıklık Tarzı


12.Eski Püskü Şıklık Tarzı

Eski püskü şık, model esintili bir tarza sahiptir ancak Bohem ve diğer stillere göre daha kadınsı, yumuşak ve narin olma eğilimindedir.

Bu ev dekorasyon stilinde;mobilyalar sıklıkla ya sıkıntılıdır ya da bu şekilde görünürler; boya, antika tarzı yüzeylere sahip olma eğilimindedir.Bu tarzın renk paletleri beyaz, krem ​​ve pastel içerir.Hafif ışık fikstürü ve duvar asmaları süslü olabilir ve eski püskü şık tasarımın kadınsı havasına devam edebilir.


hollywood-ic-dekorasyon
Hollywood Işıltısı

13.Hollywood Işıltısı

Hollywood Regency olarak da anılan Hollywood ışıltısı ev dekorasyon stili; lüks, üst üste ve zengin olmaya eğilimli bir tasarım stilidir.Bir açıklama yapmaktan hoşlanan bir ev sahibi için mükemmel bir dramatik tasarım stilidir

Bu tasarım stili, pelüş, kadife mobilyalar, tafting ve antikalar dahil olmak üzere Viktorya dönemi tasarımının bazı özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.Renk paletleri özellikle koyu renktedir; püreler, kırmızılar ve turkuazdır.


akdeniz-tarzı-ic-dekorasyon
Akdeniz Tarzı


14.Akdeniz(COASTAL/HAMPTONS)Tarzı

İç mekanda mimari stiller arasında kıyı tarzı da Hamptons tarzı olarak adlandırılan, ABD sahil alanları ikonik bu tarz ile dolu.Ortak özellikler arasında, mavi ve yeşillerle eşleştirilen serin nötr tonları olan, hafif, havadar renk paletleri bulunur.Mobilyalar genellikle beyaz veya bejdir. Oda ahşap unsurlar içerebilir ve aksesuarlar genellikle denizden ilham alır.

Yastıklar, büyük pencereler, beyaz pelüş kanepeler ve boyalı beyaz ahşap için mavi ve beyaz çizgili desenler de klasik Coastal / Hampton tarzının ortak armatürleridir.

Amaç plajdan ve okyanustan ilham alarak rahat ve konforlu bir ortam yaratmaktır.


Tasarım temelleri ve stilleri hakkında temel bir anlayış, kişisel tasarım ideallerinizi sağlamlaştırmak için harika bir yardımcı olabilir. Farklı iç tasarım stillerini tanımlama yeteneği, gelecekteki evinizin ilham verici vizyonlarını ortaya çıkarmanıza ve kişisel estetiğinizi inşa etmenize yardımcı olacak bir çerçeve sunmanıza yardımcı olacaktır.İlham vizyonunuzu ifade edecek bir kelime hazinesiyle sihir gerçekleşir!Peki bu ev dekorasyon stillerinden hangisini beğendiniz?

Benzer Yazılar:

0 yorum